Leczo z bakłażanem i cukinią

Podobno najlepsze leczo to takie, które ma po tyle samo gram, każdego ze składników. Jak dla mnie to nie jest najważniejsze i sztywno nie trzymam się tej zasady. 😉

Składniki:

  • bakłażan – 0,5 kg
  • cukinia – 0,5 kg
  • papryka czerwona – 0,5 kg
  • pomidory – 0,5 kg
  • pieczarki – 0,5 kg
  • cebula – 0,5 kg
  • kiełbasa – 0,5 kg*
  • boczek – 0,5 kg*
  • smalec
  • przyprawy (sól himalajska, pieprz czarny, majeranek, tymianek, czosnek, papryka słodka i ostra, chili, odrobina gałki muszkatołowej i mielonego kminku)

* jeśli chcesz danie o mniejszej kaloryczności zamiast podanych mięs użyj piersi z kurczaka lub indyka

Wykonanie:

Na początek można wszystko przygotować, czyli umyć i pokroić w kostkę składniki. W sporym garnku na smalcu smażymy cebulkę, boczek i kiełbasę, a następnie pieczarki oraz paprykę. Na końcu dodajemy cukinię i bakłażana oraz pomidory. Całość doprawiamy, pozostawiamy na małym ogniu do miękkości. Podajemy z chlebem.

Smacznego!

1 komentarz do wpisu

PatrickAlota napisał(a):
Twój komentarz oczekuje na moderację.

dating sites for gay people
dating a gay korean girl
gay indian american dating

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *