Leczo z bakłażanem i cukinią

Podobno najlepsze leczo to takie, które ma po tyle samo gram, każdego ze składników. Jak dla mnie to nie jest najważniejsze i sztywno nie trzymam się tej zasady. 😉

Składniki:

  • bakłażan – 0,5 kg
  • cukinia – 0,5 kg
  • papryka czerwona – 0,5 kg
  • pomidory – 0,5 kg
  • pieczarki – 0,5 kg
  • cebula – 0,5 kg
  • kiełbasa – 0,5 kg*
  • boczek – 0,5 kg*
  • smalec
  • przyprawy (sól himalajska, pieprz czarny, majeranek, tymianek, czosnek, papryka słodka i ostra, chili, odrobina gałki muszkatołowej i mielonego kminku)

* jeśli chcesz danie o mniejszej kaloryczności zamiast podanych mięs użyj piersi z kurczaka lub indyka

Wykonanie:

Na początek można wszystko przygotować, czyli umyć i pokroić w kostkę składniki. W sporym garnku na smalcu smażymy cebulkę, boczek i kiełbasę, a następnie pieczarki oraz paprykę. Na końcu dodajemy cukinię i bakłażana oraz pomidory. Całość doprawiamy, pozostawiamy na małym ogniu do miękkości. Podajemy z chlebem.

Smacznego!

4 komentarze do wpisu

Hope napisał(a):
Twój komentarz oczekuje na moderację.

Highly energetic blog, I enjoyed that bit. Will there be
a part 2?

my blog post; gamefly

Jeanna napisał(a):
Twój komentarz oczekuje na moderację.

Hello, I enjoy reading all of your article.
I wanted to write a little comment to support
you.

Also visit my webpage; info in – http://tinyurl.com/y8pdvmlm,

Royal napisał(a):
Twój komentarz oczekuje na moderację.

Having read this I thought it was extremely informative.
I appreciate you taking the time and energy to put this content together.

I once again find myself personally spending way too much time both reading and
posting comments. But so what, it was still worthwhile!

Have a look at my web-site or info – http://tinyurl.com/,

PatrickAlota napisał(a):
Twój komentarz oczekuje na moderację.

dating sites for gay people
dating a gay korean girl
gay indian american dating

Dodaj komentarz

Twój adres email nie zostanie opublikowany. Pola, których wypełnienie jest wymagane, są oznaczone symbolem *