Leczo z bakłażanem i cukinią
Podobno najlepsze leczo to takie, które ma po tyle samo gram, każdego ze składników. Jak dla mnie to nie jest najważniejsze i sztywno nie trzymam się tej zasady. 😉
Składniki:
- bakłażan – 0,5 kg
- cukinia – 0,5 kg
- papryka czerwona – 0,5 kg
- pomidory – 0,5 kg
- pieczarki – 0,5 kg
- cebula – 0,5 kg
- kiełbasa – 0,5 kg*
- boczek – 0,5 kg*
- smalec
- przyprawy (sól himalajska, pieprz czarny, majeranek, tymianek, czosnek, papryka słodka i ostra, chili, odrobina gałki muszkatołowej i mielonego kminku)
* jeśli chcesz danie o mniejszej kaloryczności zamiast podanych mięs użyj piersi z kurczaka lub indyka
Wykonanie:
Na początek można wszystko przygotować, czyli umyć i pokroić w kostkę składniki. W sporym garnku na smalcu smażymy cebulkę, boczek i kiełbasę, a następnie pieczarki oraz paprykę. Na końcu dodajemy cukinię i bakłażana oraz pomidory. Całość doprawiamy, pozostawiamy na małym ogniu do miękkości. Podajemy z chlebem.
Smacznego!
4 komentarze do wpisu
Highly energetic blog, I enjoyed that bit. Will there be
a part 2?
my blog post; gamefly
Hello, I enjoy reading all of your article.
I wanted to write a little comment to support
you.
Also visit my webpage; info in – http://tinyurl.com/y8pdvmlm,
Having read this I thought it was extremely informative.
I appreciate you taking the time and energy to put this content together.
I once again find myself personally spending way too much time both reading and
posting comments. But so what, it was still worthwhile!
Have a look at my web-site or info – http://tinyurl.com/,
dating sites for gay people
dating a gay korean girl
gay indian american dating